پیازکاران بخش شمیل بندرعباس
خبرگزاری آسمان نیوز - از بخش شمیل بندرعباس به عنوان قطب تولید پیاز خارج از فصل کشور محسوب میشود و در روزهایی که سرما مانع از تولید این محصول در دیگر نقاط کشور میشود، استان هرمزگان انبوهی از این محصول را تولید میکند.
سالانه بیش از3500 هکتار پیاز خارج از فصل در بخش شمیل بندرعباس است که بخشی از این محصول در داخل استان مصرف میشود، بخش برای تأمین نیاز دیگر نقاط کشور ارسال میشود و بخشی از این محصول نیز به خارج از کشور صادر میشود.
صادرات این محصول یک مزیت بسیار مهم برای پیازکاران محسوب میشود و بسیاری از کشاورزان با توجه به مزیتهای صادراتی وارد عرصه کاشت پیاز میشوند.
کشاورزان با وجود افزایش چشمگیر هزینههای تولید از جمله تأمین بذر، نشا، کود، سم، آبیاری، نیروی انسانی و… همه توان و سرمایه خود را در این مسیر به کار میگیرند تا بتوانند درآمدی کسب کنند ولی برخی قوانین و مصوبات باعث تغییر در معادلات میشود.
تعیین تعرفه صادرات برای پیاز باعث شده تا بازار فروش محصول دچار کسادی شده و در این شرایط بسیاری از کشاورزان با مشکلاتی برای فروش تولیدات خود روبرو باشند.